top of page

FAQ

Για την αθλητική εκπαίδευση του παιδιού μου.

Γιατί να διαλέξω την Εκπαίδευση Replayce για την αθλητική εκπαίδευση του παιδιού μου?

Στο Replayce πιστεύουμε οτι στις ηλικίες 3-9 τα παιδιά είναι “σφουγγαράκια” πληροφόριών και είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε ολόπλευρη επαφή με 12 Ολυμπιακα Αγωνίσματα ,τα οποία θα αναπτύξουν θεωρία και πράξη χρονιά με την χρόνια.

Τι ηλικιακά γκρούπ υπάρχουν για τα παιδια?

Στα προγράμματά μας συμμετέχουν παιδιά από 2.30-3 ετών (PreJunior) 3-5 ετών (Junior) 5-7 ετών (Sports) και 8-12 ετών (Athletes). Τα ηλικιακά group δημιουργήθηκαν με τέτοιο τρόπο που νευρομυικά να μπορούν να ανταπεξέλθουν εξελιχτικά, στην θεωρία και πράξη των αγωνισμάτων.

 Πόσους  Replaycer - (εκπαιδευτές) έχει το κάθε τμήμα?

Τα τμήματα PreJunior, Junior και Sports έχουν 2 Replaycers στο μάθημα ενώ το τμήμα Talents έχει Replaycer. Ο λόγος που έχουμε επιλέξει το μάθημα να έχει 2 Replaycers είναι για να είμαστε σίγουροι οτι έχουμε διασφαλίσει ,ο κάθε μικρός αθλητής μας θα “ενταχθεί” σιγά σιγά και συμφωνα με την δική του αυτοδιεύθυνση και αυτοισορροπία στο μάθημα.

Που πραγματοποιούνται τα μαθήματα?

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται  μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Replayce  600 τ.μ.εσωτερικός κλιματιζόμενος χώρος επιστρωμένος με ειδικό τάπητα και εξωτερικός σκιασμένος χώρος 200 τ.μ με γκαζόν.Με αυτό τον τρόπο διεσφαλίζουμε όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν να εκπαιδευτούν οι μικροί μας αθλητές σε αγωνίσματα όπως το hockey επι χόρτου στις πραγματικές του συνθήκες.

Πόσα παιδιά βρίσκονται στο κάθε τμήμα?

Σε κάθε τμήμα οι εγγεγραμένοι μαθητές μπορούν να φτάσουν τους 22. (11 παιδάκια σε κάθε Replaycer)

 

 

Πότε γίνονται οι εγγραφές για τα παιδικά τμήματα?

Οι εγγραφές για τα παιδικά τμήματα ξεκινάνε στις 22 Αυγούστου. Ωστόσο, εάν το επιτρέπει ο αριθμός των ήδη εγγεγραμένων παιδιών στο τμήμα, μπορούν να γίνουν εγγραφές καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαικού έτους στην έναρξη ενός απο τα 12 Ολυμπιακά Αθλήματα. Η εγγραφή είναι εφάπαξ και η συμμετοχή είναι  3μήνη και ανανεώνεται ανα τρίμηνο.

 

 

Κάθε χρονιά τα παιδια κάνουν τα ίδια 12 Ολυμπιακά Αγωνίσματα?

Ναι και υπάρχει λόγος γιαυτό. Τα παιδιά μυούνται κάθε χρόνο ένα μήνα σε κάθε αθλημα και το αναπτύπουν θεωρία και πράξη χρονιά με την χρονιά . Ετσι προπονούνται ολόπλευρα .

Το κυριοτερο όμως οτι οικειοποιούνται σταθερά και επενδύουν χρονο με χρόνο στις προηγούμενες γνώσεις τους  στα αγωνίσματα θεωρία και πράξη.

Μέσα από μία χρονιά εκπαίδευσης στα 12 Ολυμπιακά αθλήματα με την Εκπαίδευση Replayce, θα μπορέσω να καταλάβω την πιθανή κλίση του παιδιού μου?

Μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών σε 12 Ολυμπιακά αθλήματα, οι Replaycers έχουν τη δυνανότητα να παρατηρήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα του κάθε παιδιού και να κατευθύνουν τους γονείς προς την κατεύθυνση που ταιριάζει στο κάθε παιδί. Αυτό γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο στην τριετία και αφού έχουν ολοκληρώσει το 7 έτος της ηλικίας τους.

 

Μπορεί το παιδί μου να παρακολουθήσει δοκιμαστικά ένα μάθημα?

Φυσικά, έχετε τη δυνατότητα κατόπιν τηλεφώνικής επικοινωνίας με την γραμματεία (2102725101, info@replayce.com) να παρακολουθήσει το παιδάκι σας ένα δωρεάν μάθημα Replayce 12 Olympic Sports.

 

 

Μπορεί το παιδί μου να παρακολουθεί το πρόγραμμα 1 φορά την εβδομάδα μόνο?

Ναι, το πρόγραμμα Olympic Kids είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί ένα παιδάκι να παρακολουθεί ένα μόνο μάθημα την εβδομάδα. Ωστόσο, προκειμένου να μπορέσουμε να παρέχουμε μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση των 12 ολυμπιακών αθλημάτων και στις 4 βάσεις θα προτείναμε την παρακολούθηση 2 μαθημάτων την εβδομάδα.

Τι χρειάζεται να έχει μαζί του το παιδάκι μου?

Καλό θα ήταν τα παιδάκια να φοράνε άνετα αθλητικά ρούχα και παπουτσάκια αθλητικά, καθώς και καλτσούλες. Επιπλεόν, προκειμένου να προωθήσουμε γενικότερα τις υγιεινές συνήθειες θα σας παροτρύναμε να έχουν τα παιδάκια μαζί τους ένα μπουκαλάκι (παγουράκι) νερό και ένα φρούτο για μετά την προπόνηση τους.

Μπορώ, ως γονέας, να είμαι μέσα στο χώρο κατά τη διάρκεια του μαθήματος?

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος και θέλοντας να βοηθήσουμε τα παιδάκια μας να εστιάσουν σε αυτό που κάνουν, έχουμε διαμορφώσει έναν χώρο αναμονής των γονέων από τον οποίο οι ίδιοι μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα. Μέσα απο τα χρόνια εμπειρίας μας έχουμε δει οτι τα παιδιά λειτουργούν πολύ διαφορετικά όταν είναι παρόντες οι γονείς και πολύ διαφορέτικά οταν αναπτύσονται αυτόνομα μέσα από την ομάδα και με την καθοδήγηση των Replaycerς. Και χαιρόμαστε πολύ που οι γόνεις ανταποκρίνονται και μας βοηθούν να βοήθήσουμε τα παιδάκια τους.

Πόση ώρα νωρίτερα από το μάθημα θα ήταν καλό να έρθω?

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του πρόγράμματος των μαθημάτων, θα σας παρακολούσαμε να είστε στο χώρο αναμονής 5 έως 10 λεπτά νωρίτερα.

Μπορώ να διακόψω τη συνδρομή μου κατά τη διάρκεια του έτους και να συνεχίσω κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον?

Φυσικά, μπορείτε να διακόψετε τη συνδρομή σας ανά πάσα στιγμή και να συνεχίσετε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον, αρκεί να το επιτρέπει ο αριθμός των εγγεγραμένων μαθητών τη δεδομένη στιγμή.

 

 

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρω να φέρω το παιδάκι μου την ημέρα και ώρα του μαθήματός του, μπορώ να τον φέρω να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της ηλικίας του αλλά άλλη ώρα και μέρα?

Για την ισορροπία του αριθμού των παιδιών ανα τμήμα αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν συννενόησης με τους Replaycers.

Μπορεί το παιδί μου να αλλάξει τμήμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς?

Αλλαγές σε τμήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς μπορούν να πραγματοποιηθούν κατόπιν συνενοήσεως με τους εκπαιδευτές/ Replaycers.

Αν το παιδάκι μου έχει κάποιο ιστορικό ψυχικής, νοητικής ή σωματικής ασθένειας είναι καλό να ενημερώσω τους εκπαιδευτές?

Όσο περισσότερες πληροφορίες έχουν οι εκπαιδευτές/Replaycers για το παιδάκι σας, θα μπορέσουν να το φροντίσουν και να το στηρίξουν καλύτερα και στις 4 βάσεις του.

Αν έχω δύο παιδιά αδέλφια σε κοντινές ηλικίες, μπορώ να τα έχω στο ίδιο τμήμα?

Αν οι ηλικίες των παιδιών σας έντασονται και τα 2 σε απο τα ηλικιακά group που έχουν διαμορφωθεί, τα αδελφάκια μπορούν να παρακολουθήσουν το ίδιο τμήμα.

bottom of page